Folyamatosan tisztítják a lefolyókat

A vízgazdálkodási vállalat folyamatosan tisztítja a esőelnyelő lefolyókat a városban.

  • A heves esőzés után a lakosok jelzéseit is várják, hol halmozódott fel újra a hordalék.
  • A komáromi vízgazdálkodási vállalat – KOMVaK folyamatosan takarítja az esőelnyelő lefolyókat. Több mint 2500 lefolyóról kell gondoskodniuk, amelyek folyamatosan újra eltömítődnek.
  • A takarításuk korábban el volt hanyagolva, így a karbantartás is több időt vesz igénybe.
  • Ugyancsak gondot jelentenek olyan területek, amelyek nem a városhoz tartoznak, így az ottani lefolyókat sem a KOMVaK tisztítja, heves esőzéskor viszont ezek okozzák a legtöbb gondot. Erre jó példa a főbb útszakaszok (Pozsonyi út, Megyercsi utca, Rákóczi utca), vagy a Billa áruház melletti parkoló, amely magánkézben van, így a takarítást is a tulajdonosnak kell elvégezni.A város több esetben szólította fel a terület tulajdonosát, de az útkezelő vállalattal is folyamatos az egyeztetés.
  • „A KOMVaK idén kiemelt figyelmet szentel az esőelnyelők tisztítására, folyamatosan dolgozunk ezen. A nagyobb viharok esetén a levelek és ágak hirtelen felhalmozódása is gondot jelent” – mondta el a részleteket Ruman Patrik a vízgazdálkodási vállalat igazgatója.
  • „Ezért kérjük a lakosok segítségét is, hogy jobban figyeljenek oda, mi kerül a lefolyóba. Várjuk a jelzéseiket, hol vannak eltömített esőelnyelők és tisztítani fogjuk azokat. A hatékony együttműködés a lakosokkal lehet a megoldás arra, hogy egy ilyen hirtelen lezúduló eső ne okozzon nagyobb károkat” – fejtette ki Ruman Patrik igazgató.

A bejelentéseket várják a vállalat elérhetőségein, ami megújult honlapjukon (www.komvak.sk) megtalálható, tel. számon 035/7722277 vagy a 035/3214161.

KOMVak